Alvas Pariservåfflor



HEJ!
Vill ni veta hur man gör Alvas Pariservåfflor?

Här kommer receptet:
100g smör eller margarin
ca 3 dl fin glutenfri mjölmix, finax eller sempers mjölmix
2 tsk socker
1/2 tsk bakpulver
1/2 dl gräddfil eller grädde, gärna sur
Fyllning:
50g smör eller margarin
3/4 dl florsocker
1 liten äggula
1/2 tsk vaniljsocker

Så här gör man:
Hacka samman fett och mix,gärna direkt på bakbordet.
Tillsätt socker, bakpulver och grädde.
Arbeta snabbt ihop degen, låt den vila någon timme.
Sätt ugnen på 200 grader.
Kavla ut degen till knappt 1/2 cm tjocklek.
Ta ut kakorna med runt mått, ca 6 cm i diameter.
Lägg dem på ett sockrat smörpapper och kavla ut dem med kruskavel till ovala, långsmala kakor.
Lägg dem på plåt och grädda i mitten av ugnen, tills de fått fin färg och ser spröda ut, 8-10 minuter.
Fyllning:
Rör fett och socker smidigt, tillsätt äggulan.
Lägg ihop kakorna, två och två med fyllning emellan.

Dessa kakorna bakade vi på bakdagen som jag har berättat om innan.

Alvas Hallongrottor



Hej!

Vill ni veta hur man gör  Alvas Hallongrottor?

Här kommer receptet:

250 g margarin
1 1/2 dl socker
6-7 dl finax glutenfria mjölmix
1 dl marsanpulver för kokning
1 1/2 tsk bakpulver
Fyllning:
Hallonmarmelad eller fast hallonsylt

Så här gör man:

Rör margarin och socker poröst.
Blanda de torra ingredienserna, tillsätt dem och arbeta samman till en deg.
I matberederen: Använd kniven.
Häll de torra ingredienserna i blandarskålen.
Tillsätt magarinet delat i 6-8 bitar.
Blanda det snabbt till en deg.
Sätt ugnen på 175-200 grader.
Fördela degen i små folieformar.
Gör en liten fördjupning i mitten av varje form och lägg i en klick hallonmarmelad eller fast hallonsylt.
Grädda kakorna i mitten av ugnen ca 15 minuter.
Låt dom svalna i formen.

Det blir ca 20 st stora eller ca 40-50 små.

Detta receptet gjorde vi på bakdagen i Karlskrona. Kakorna är jättegoda, det tycker hela min familj!


RSS 2.0