Alvas Pariservåfflor



HEJ!
Vill ni veta hur man gör Alvas Pariservåfflor?

Här kommer receptet:
100g smör eller margarin
ca 3 dl fin glutenfri mjölmix, finax eller sempers mjölmix
2 tsk socker
1/2 tsk bakpulver
1/2 dl gräddfil eller grädde, gärna sur
Fyllning:
50g smör eller margarin
3/4 dl florsocker
1 liten äggula
1/2 tsk vaniljsocker

Så här gör man:
Hacka samman fett och mix,gärna direkt på bakbordet.
Tillsätt socker, bakpulver och grädde.
Arbeta snabbt ihop degen, låt den vila någon timme.
Sätt ugnen på 200 grader.
Kavla ut degen till knappt 1/2 cm tjocklek.
Ta ut kakorna med runt mått, ca 6 cm i diameter.
Lägg dem på ett sockrat smörpapper och kavla ut dem med kruskavel till ovala, långsmala kakor.
Lägg dem på plåt och grädda i mitten av ugnen, tills de fått fin färg och ser spröda ut, 8-10 minuter.
Fyllning:
Rör fett och socker smidigt, tillsätt äggulan.
Lägg ihop kakorna, två och två med fyllning emellan.

Dessa kakorna bakade vi på bakdagen som jag har berättat om innan.

Kommentarer
Postat av: Therese

Hej Alva. Kul att du har startat en egen blogg!!

Jag ska testa att göra dina Parieservåfflor, de kommer bli populära hemma!

Kom ihåg, ingenting är omöjligt för en glutenintolerant, det krävs bara lite tålamod och experimentvilja. Då kan du få till allt du vill äta :)

//Therese

2011-03-25 @ 10:20:42
URL: http://teatravel-glutenresan.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0